HTML

Miről van szó?

Tréning a Fegyencedzés című Paul Wade-kötet rendszere szerint. Kezdési dátum: 2011. január 18.

Bevezető
Az edzésmódszer
A gyakorlatok

A dolgok jelenlegi állása:

1. Fekvőtámasz: lépcsőn 1 kézzel, negyedik lépcsőfok, 60 cm - 8/10
2. Guggolás: egylábas guggolás - 10/10
3. Húzódzkodás: egyik kézzel a rudat, másik kézzel a törülközőt fogom 25 centire a rúdtól (kb. 120 cm-nél lesz a mesterlépés) - 7/10
5. Híd: utolsó szint, de 39 cm magasan - 9/10
6. Kézállásos fekvő: kétkezes, fél fekvőtámasz - 4/10

7.1. Fekvőtámasz ujjbegyeken: teljes fekvőtámasz - 5/10
7.2. Függeszkedés: egyik kéz a rúdon, másik a törülközőn - 3/8
8.1. Vádli: egylábas, talajról, nyújtott lábbal - 4/8
8.2. Zászló: átkulcs. lógás - 1/16
9. Nyak: rávezető gyak. - 1/2

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

A módosított edzésterv

2012.07.05. 02:00 Isildur

A második kötetről szóló írásomban említettem, hogy ettől a héttől valamelyest át fogom variálni az edzésrendszert. Akkor még csak annyit mondtam, hogy ezentúl az 5 edzésnap maradni fog, de egy nap az eddigi 3 helyett csak 2 gyakorlatot fogok végezni. Elsősorban azt várom ettől, hogy jobban fejlődésnek indulok ezáltal, valamint ha a kettes könyvben ismertetett gyakorlatokat elkezdem, akkor inkább egy kiegészítő izometrikus gyakorlat legyen majd az adott nap harmadik számú gyakorlata.

Viszont ebben a pár napban részletesebben is elolvastam a Fegyencedzés 2-t, és átfutottam még a Fegyencedzés 1-et is. Ezek alapján elvált, hogy ha egy nap csak 2 alapgyakorlatot szeretnék, akkor a 6 közül melyik gyakorlatot melyikkel kellene pároztatni (oké, tudom, hogy pároztatni a bikákat és a teheneket szokták, de nem jutott eszembe más szó).

Igazság szerint gondolkodtam ezen egy sort, de aztán megláttam a Fegyencedzés első részének 327. oldalán szereplő magánzárka programot, és elhatároztam, hogy annak alapján fogok csinálni egy könnyítettebb verziót. Az eredeti magánzárka ugye úgy néz ki, hogy heti 6 nap edzés, napi 2 alap- és 1 kiegészítő gyakorlattal (pl. húzódzkodás-guggolás-függeszkedés), összesen 3-5 sorozatnyi edzéssel. Ezzel minden gyakorlat heti 2 alkalommal kerül elvégzésre. Ez program három tekintetben lesz módosítva:

1. a sorozatok 2-3-ra lesznek maximalizálva
2. nem fogok (egyelőre) kiegészítő gyakorlatokat végezni
3. nem heti 6, hanem csak heti 5 edzés lesz

Ezzel némileg a program ereje is lecsökken. A két szünnap a már megszokott hétfő, valamint valószínűleg a péntek lesz. Valamint mostantól nem lesznek a hagyományos értelemben vett 'A', 'B' és 'C' edzések, hanem néha többet, néha pedig kevesebbet fogok csinálni. Időnként, ahogy már mondtam, lesznek olyan edzések, amikor maximumot fogok csinálni, de ez nem lesz túl gyakran. E program alapján (jó esetben persze) 3 hét alatt 5 alkalommal lesz húzódzkodás, fekvőtámasz, vagy híd. Az utóbbi hat hét során ez az arány 2 hét/5 edzés volt. A gyakorlatok ismétléseinek szabályosságával viszont remélhetőleg így is megkapom a terhelést.

Végezetül pedig főleg az újabb blogolvasók kedvéért frissítettem - ha már vissza tudtam tenni oda - a jobb oldalt felül található 'További infók' menüpontot, hogy ne azt olvassák el, amit még másfél éve írtam oda.

Szólj hozzá!

Címkék: alapdolgok

A bejegyzés trackback címe:

https://convict.blog.hu/api/trackback/id/tr994619845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása