HTML

Miről van szó?

Tréning a Fegyencedzés című Paul Wade-kötet rendszere szerint. Kezdési dátum: 2011. január 18.

Bevezető
Az edzésmódszer
A gyakorlatok

A dolgok jelenlegi állása:

1. Fekvőtámasz: lépcsőn 1 kézzel, negyedik lépcsőfok, 60 cm - 8/10
2. Guggolás: egylábas guggolás - 10/10
3. Húzódzkodás: egyik kézzel a rudat, másik kézzel a törülközőt fogom 25 centire a rúdtól (kb. 120 cm-nél lesz a mesterlépés) - 7/10
5. Híd: utolsó szint, de 39 cm magasan - 9/10
6. Kézállásos fekvő: kétkezes, fél fekvőtámasz - 4/10

7.1. Fekvőtámasz ujjbegyeken: teljes fekvőtámasz - 5/10
7.2. Függeszkedés: egyik kéz a rúdon, másik a törülközőn - 3/8
8.1. Vádli: egylábas, talajról, nyújtott lábbal - 4/8
8.2. Zászló: átkulcs. lógás - 1/16
9. Nyak: rávezető gyak. - 1/2

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

Nyolcvanhetedik hét (2012. szep. 10-16)

2012.09.17. 02:00 Isildur

Viszonylag jól indult a hetem, viszont a vége elég rosszul sikerült, mert húzódzkodórúd problémáim voltak, valamint szombat délután lebetegedtem. Nem vészes, náthás vagyok, még lázam sincs, csak a papírzsepiket pusztítom, viszont ennek köszönhetően a szombati és a vasárnapi edzés az nem, ill. csak csekély mértékben történt meg.

Kedd:

   5.2  egyenes híd: 2x8-6
5.6  teljes híd: 2x12-11

Ezt itt úgy terveztem, hogy 1 kivétellel megcsinálom a falra történő továbbhaladásomhoz kitűzött ismétlésszámot, aztán majd a hét második felében az utolsó híd edzést. A második sorozat végére azért már ki voltam fáradva, de remélem, legközelebb sikerült az a +1.

Csütörtök:

   1.2  fekvőtámasz előredőlve: 2x10-8
1.5  teljes fekvőtámasz: 3x10-9-8
4.5  nyújtott lábemelés fekvésben: 4x10-8-28-12

Csütörtökön még semmi bajom nem volt, és nem sikerült rosszul egyik edzés se, bár egy utolsó szériát szerettem volna mindkettőből, ami aztán nem valósult meg.

Péntek:

   2.5  teljes guggolás: 2x6-4
2.8  egylábas guggolás ágyról: 5x4-4-3-2-4
   8.1.2  kétlábas vádliemelés talajról (ny): 1x60
8.1.4  egylábas vádliemelés talajról (ny): 1x19

Elhoztam a húzódzkodórudat, de a lakásban csak olyan helyre tudtam feltenni, ahol erősen be kell hajlítanom a térdemet. Épphogy nem ér csupán le, ha törülközővel függeszkedek le róla. Viszont csak az ajtókeretbe tudtam beilleszteni, ami a fallal ellentétben csúszik, így nem tartja meg a súlyomat, ezért a lakásban történő húzódzkodás nem opció többé, vagy valamit mindenképpen oda kell tennem ahhoz, hogy a szerkezet ott is maradjon a helyén. A hinta is csak korlátozottan lenne jó, nem feltétlenül amiatt, mert esetleg az időjárást is figyelembe kell venni, ha lemegyek oda (bár ha esik, akkor azért az is csúszik), hanem mert elég vastag a rúdja, és nehezebb, mint egy standard húzódzkodórúd. A lábamat itt is be kell hajlítanom, így aztán magasabb szintű lábemelést végképp nem tudok végezni. Viszont jó lehetőségek vannak a felülésre: vannak padok a játszótéren, melyekbe a lábamat beakasztva a vízszintesnél mélyebb kezdőpozícióba lehet lemenni, így nehezebbé téve a felülést. A jövő héten ezt a 2 súlyos problémát (azaz a húzódzkodást és a hasizomedzést) mindenképpen megoldom, mert ezeken a jövőbeli edzések is sokban múlhatnak.

Amúgy lemértem az itteni ágyat, 36 centi magas, tehát alacsonyabb, mint az otthoni 42 cm magas szék, de magasabb, mint a 27 centis CD állvány. Ez viszont egy ideig király gyakorlóhely lesz.

Szombat:

   3.1  vízszintes húzás: 2x10-8
3.5  teljes húzódzkodás: 2x3-1

A náthámat valószínűleg nem attól kaptam el, hogy szombat este rövidnadrágban és pólóban lementem a játszótérre a hintához húzódzkodást végezni, hanem akkor, amikor hirtelen hűlt le a levegő valamikor a hét közepén. Pont aznap jöttünk fel autóval Pestre, és érdekes volt látni még otthon az autóban a hőmérsékletjelzőn megjelenő 28 fokot, két órával később pedig a 13-at. A pénteki húzódzkodás került át lényegében szombatra, viszont annyira nem volt erőm hozzá, hogy csak ilyen ismétlésszámokat tudtam produkálni.


Nem tudom, meddig fog még tartani ez a meghűlés (és az ezzel "nyert" gyengeség, ami nem azt jelenti, hogy pl. egy fekvőtámasz ismétlést sem tudnék csinálni, hanem a maximális ismétlés úgy 30-50%-ára lennék most csak képes), de ha a jövő hét közepe-vége felére elmúlik, akkor annak már nagyon fogok örülni. Bár ezek belőlem általában bő 1 hét alatt távoznak, így tényleg csak reménykedni tudok. Hétfőn valószínűleg csinálok egy minimálisan terhelő hídedzést, aztán keddtől majd meglátom, hogy mi lesz. Ráterhelni, betegen edzeni, stb. semmiképpen sem szeretnék.

2 komment

Címkék: edzés

A bejegyzés trackback címe:

https://convict.blog.hu/api/trackback/id/tr914769417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.09.19. 16:26:10

Szia!

Látom, 87 hete nyomod. Mennyire jó ez? Elégedett vagy módszerrel?
Köszi a válaszod előre is!

Isildur · http://convict.blog.hu 2012.09.24. 16:27:18

@nagyjoco: Szia! Szeretem csinálni, ha nem szeretném, már régen abbahagytam volna. Maga a módszer is jó, persze még nem járok a végénél, ezért arról még nem tudok mit mondani, de az eddigi szintek felépítése meggyőző volt.
süti beállítások módosítása