HTML

Miről van szó?

Tréning a Fegyencedzés című Paul Wade-kötet rendszere szerint. Kezdési dátum: 2011. január 18.

Bevezető
Az edzésmódszer
A gyakorlatok

A dolgok jelenlegi állása:

1. Fekvőtámasz: lépcsőn 1 kézzel, negyedik lépcsőfok, 60 cm - 8/10
2. Guggolás: egylábas guggolás - 10/10
3. Húzódzkodás: egyik kézzel a rudat, másik kézzel a törülközőt fogom 25 centire a rúdtól (kb. 120 cm-nél lesz a mesterlépés) - 7/10
5. Híd: utolsó szint, de 39 cm magasan - 9/10
6. Kézállásos fekvő: kétkezes, fél fekvőtámasz - 4/10

7.1. Fekvőtámasz ujjbegyeken: teljes fekvőtámasz - 5/10
7.2. Függeszkedés: egyik kéz a rúdon, másik a törülközőn - 3/8
8.1. Vádli: egylábas, talajról, nyújtott lábbal - 4/8
8.2. Zászló: átkulcs. lógás - 1/16
9. Nyak: rávezető gyak. - 1/2

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

Edzési lehetőségeim Budapesten és otthon

2013.07.26. 16:00 Isildur

Mivel mostanában a Pesten, és az otthon végzett edzéseim nagyjából 50-50%-os arányban oszlanak el, és nem mindenhol egyformák a körülmények, valamint néha az írásaim is zavarosak lehetnek, ezért egy rövid poszt erejéig készítettem egy összehasonlítást, melyben leírom a főbb különbségeket a két helyszín edzéslehetőségei között:

Fekvőtámasz

Budapesten: a lépcsőház lépcsői, melyek egyenként 15 centi magasak (jelenleg a negyedik lépcsőfok).
Otthon: a ház (3+0,5 szintes) bejárati lépcsője, melynek a teljes magassága 57 cm (ez már nem spekuláció, le lett mérve). Ez utóbbi ugye valamivel nehezebb, de a múltkor kijött egy - kicsit szabálytalan - ismétlés, ahonnan azért már el lehet indulni.

Guggolás

Ugyanazok a körülmények, a múlt héten az egylábas guggolást a garázsban csináltam, de tudom bent is.

Húzódzkodás

Budapesten: be kell hajtanom derékszögbe a lábam, mert csak úgy férek el, valamint óvatosabbnak kell lennem, mert enyhén csúszik az ajtófélfa, ahová fel van szerelve, viszont annak a rúdnak van szivacsmarkolata.
Otthon: csak a fémet tudom megmarkolni, viszont csak nagyon enyhén kell behajlítanom a lábam, és teljesen stabil a cucc.

Lábemelés:

A földön végzett nyújtott lábas lábemelésnél ugyanazok a körülmények, otthon viszont könnyebben tudok csinálni függeszkedésben végzett gyakorlatokat is a magasabban lévő rúd miatt.

Híd:

Jelenleg egy ágyon csinálom Pesten is, és otthon is, amelyek nagyjából egy magasságon vannak, így a körülmények hasonlóak, csak otthon valamivel csúszósabb a padló, ezért egy kicsit nehezebb, és jobban oda kell figyelni. Bemelegítés céljából is van mindkét helyen 1-1 magasabb, körülbelül egy magasságban lévő asztal.

Fekvőtámasz kézállásban:

Ezt egy sarokban csinálom, így ennél is hasonlóak a körülmények, maximum a már említett padlócsúszás miatt otthon valamivel nehezebben megy.

Ujjbegyes fekvőtámasz, vádli, elülső híd és birkózóhíd:

Ugyanazok a körülmények.

Függeszkedés:

Lásd: húzódzkodás.

Zászló:

Budapesten: ciki, de nem tudom a nevét, pedig 100-ból 100 ember biztosan látott már ilyet. Általában teljesen random helyeken fordul elő, és úgy néz ki, mint egy kb. másfél méter magas húzódzkodó állvány, amelynek a közepén is van egy ugyanolyan vízszintes rúd. Ennek az egyik szárán csinálom a gyakorlatot, és ahogy néztem, az eltoló zászlóhoz is tökéletes lesz majd a magassága.
Otthon: még nem találtam megfelelő szerkentyűt, de mindenképp jó lenne oda is valami.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://convict.blog.hu/api/trackback/id/tr285417985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása