HTML

Miről van szó?

Tréning a Fegyencedzés című Paul Wade-kötet rendszere szerint. Kezdési dátum: 2011. január 18.

Bevezető
Az edzésmódszer
A gyakorlatok

A dolgok jelenlegi állása:

1. Fekvőtámasz: lépcsőn 1 kézzel, negyedik lépcsőfok, 60 cm - 8/10
2. Guggolás: egylábas guggolás - 10/10
3. Húzódzkodás: egyik kézzel a rudat, másik kézzel a törülközőt fogom 25 centire a rúdtól (kb. 120 cm-nél lesz a mesterlépés) - 7/10
5. Híd: utolsó szint, de 39 cm magasan - 9/10
6. Kézállásos fekvő: kétkezes, fél fekvőtámasz - 4/10

7.1. Fekvőtámasz ujjbegyeken: teljes fekvőtámasz - 5/10
7.2. Függeszkedés: egyik kéz a rúdon, másik a törülközőn - 3/8
8.1. Vádli: egylábas, talajról, nyújtott lábbal - 4/8
8.2. Zászló: átkulcs. lógás - 1/16
9. Nyak: rávezető gyak. - 1/2

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

Huszonkettedik hét (2011. jún. 13-19)

2011.06.20. 00:05 Isildur

Ez a hét egy kicsit pihenősebbre, lazulósabbra sikeredett, az öt edzésnap helyett csupán három volt, húzódzkodás/guggolás domináns napokkal. Jövő héttől természetesen minden visszatér a normális kerékvágásába, valamint kedden el szeretnék menni egy thai-box edzésre megnézni/beszállni, csak ahhoz még hétfőn beszélek előtte az edzővel. Swingeket ezen a héten sem csináltam, és azon töröm a fejem, hogy a jövő héttől lehet, hogy beiktatok egy rövidebb, levezető jellegű kardiót a gyakorlatok utánra, valamikor délután, így, hogy már az idő is szép (azt még majd összeegyeztetem a thai-box-szal, ha lesz, vagy ha nem).

Kedd:

2.5  teljes guggolás: 2x22-20
3.3  bicska húzódzkodás: 3x20

5.2  egyenes híd: 3x22-21-20

Csütörtök:

   1.1  fekvőtámasz falnál: 2x10-6
1.3  fekvőtámasz térdelve: 2x30-25
4.6  térdemelés függeszkedésben: 3x15-15-13

Szombat:

2.5  teljes guggolás: 3x22-20-18
3.4  fél húzódzkodás: 3x3-2-1
5.2  egyenes híd: 2x24-23

Na már most megemlítem, hogy a kevesebb edzés, amit ezen a héten csináltam, az kisebb részt az én lustaságomnak is köszönhető (volt egy kisebb holtpontom a hét közepén-második felében). Azonban pozitívumok is voltak: először csináltam a fekvőtámasz sorozatánál harmincas ismétlésszámot (igaz, csak két sorozat volt annál), ott is látni már a fényt az alagút végén). Befejeződött a húzódzkodás harmadik gyakorlata, de a negyedik kezdete nem igazán sikerült túl jól. Nem tudom még, hogy fogom csinálni, lehet, hogy 1-2 szériát a harmadikból, 1-2-t pedig a negyedikből, és akkor így talán könnyebb lesz a váltás.

A guggolást ellenben a legstabilabb pontnak érzem, annál a legjobb a haladás, és ha így haladok, lassan jöhet belőle a hatodik sorozat (maximum pár héten belül). A híd is viszonylag jól megy, és a lábemelésnél is kezd már stabilan megmaradni a törzsem a húzódzkodórúdon, ami a gyakorlat elengedhetetlen feltétele (attól viszont még nem különösebben kedvelem).

Kajálás: egyszer a héten megpróbáltam azt, hogy az adott napon csak egyszer eszem, este 10 körül. Nem volt olyan könnyű kibírni, mintha csak 6-ig várnék az evéssel, és amikor 10-kor sokat kellett volna ennem, nem akart olyan könnyen csúszni a kaja. Úgyhogy úgy határoztam, hogy úgy csinálom, mint korábban: kettészedem az étkezést, az egyiket (úgy 30%-nyit) este 18-18:30 körül, a másodikat (kb. 70%-nyit) pedig este 22-22:30 körül eszem meg. Nekem így jobb, a könyvben is egy 4 órás periódus volt meghatározva túlevési időszakként, valamint Lakatos Péter is úgy írja a blogjában, hogy "a könyv nem ír napi egyszeri evést". Ami az edzések időbeni elrendezését illeti, vagy az első evés előtt, vagy a két evés között bonyolítottam le őket (legalábbis az elmúlt 1 hétben). Számottevő különbséget az 1 hét alapján nem nagyon tudok tenni, de az a tervem - majd meglátjuk hogy mi lesz belőle - hogy csinálok egy alapszintű tervet napi szinten különböző időpontokról (felkelés, lefekvés, edzések, első étkezés, második étkezés), valamint hogy az alulevési és a túlevési periódusokban mit egyek és igyak. Ezt betartani nem lesz olyan egyszerű, mert én nem igazán vagyok ilyesmihez hozzászokva, de remélem, tudom majd tartani.

Más: találtam a Facebookon egy magyar nyelvű Fegyencedzés oldalt, ami itt érhető el:
Fegyencedzés a Facebookon
Lájkoljátok!

33 komment

Címkék: edzés

A bejegyzés trackback címe:

https://convict.blog.hu/api/trackback/id/tr122984806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darky_ · http://powerteam.blog.hu/ 2011.06.21. 21:01:00

Egykezes húzódzkodás progresszió. Ha esetleg valaki itt akadna el :))
rkchungary.wordpress.com/2011/06/13/progresszio/

Isildur · http://convict.blog.hu 2011.06.22. 00:53:34

@Darky_: Hát, úgy tűnt egy ideig, hogy elakadtam, aztán támadt egy ötletem, amiről a te véleményed is érdekelne!
Lehet, hogy elkezdem a fekvő negyedik lépését, pedig a harmadikból még hiányzik egy kevés. Szerinted mi lenne, ha egy rövidebb ideig (pl. két hétig) a húzódzkodást (3.4) és a fekvőtámaszt (1.4) is GTG-módszerrel, a Meztelen Harcos elvei szerint csinálnám? Ergó minden nap, kb. 6 sorozat a nap minden részére elosztva, a maximális ismétlésszám pedig olyan 3-5 körül mozog? Mi erről a véleményed?

Darky_ · http://powerteam.blog.hu/ 2011.06.22. 20:24:09

@Isildur: Szerintem csak egy gyakorlattal csináld a GTG-t, mert az eléggé megterhelő módszer. Amúgy ezt a kombót még nem próbáltam, de az tuti, hogy segíthet átlendülni a holtponton(mert nem lineáris terheléssel edzel).
Azért azt megjegyezném, hogy a GTG az tipikusan erőedzés, ezért nem igazán alkalmas a 20-30-as ismétlésszámok fejlesztésére. Ettől még remek módszer, de inkább magasabb szinteknél jönnek elő az előnyei.
Az is segíthet ha kihagysz egy teljes hetet a CC-vel.
Az igazi azonban az, ha felosztod az edzésnapokat különböző nehézségi szintekre.
Pl a súlyemelők sem állandóan maximális súllyal edzenek. Vannak edzőnapok, meg maximum napok.
Példa:
Hétfő: közepes nap (közepes ismétlésszám, lassú végrehajtás, maximum 70-80 %-a Normál edzés
Szerda: Könnyű nap (alacsony ismétlésszám-gyors vagy nagyon lassú végrehajtás)
Csütörtök PIHENŐ
Péntek: NEHÉZ NAP (szabályos végrehajtás maximális ismétlés)
Én amúgy nem ellenzem a szintek idő előtti átlépését, de csak akkor, ha ez max egy szint. Ha nem megy mondjuk a 3-as szint egy gyakorlatból, akkor értelmetlen ugrani az ötösre, mert bár izomban lehet ennyit fejlődni (Ha a kaja és a pihenés rendben van), de ízületi szinten marad a gyenge láncszem. Tehát, pl. ha jön a holtpont a hármasnál, átmész a négyesre, végigcsinálod és visszatérsz a hármasra. Ha megy a haladó szint, és a négyes is ok, akkor jöhet az ötös.
Viszont az is elképzelhető, hogy hónapokat kell elszarakodni egy-egy szinttel. Magasabb szinteknél a 6-12 hónapot sem tartom elképzelhetetlennek.

Darky_ · http://powerteam.blog.hu/ 2011.06.22. 20:40:46

@Isildur: Teljes elakadásnál pedig a szakmai segítségen is érdemes elgondolkoznod. Amikor megismerkedtem a CC könyvvel, elcsodálkoztam, hogy mennyire sokrétűen lehet végrehajtani pl egy fekvőtámaszt. Aztán a 360GYM-ben legalább még kétszer ugyanennyi variációját ismertem meg ennek az egyszerű gyakorlatnak (pl. gumiszalag, TRX-variációk, Gyűrű, "kék csúszókorong"(nem tudom mi az igazi neve), különböző könyöktartások, előfárasztás, pumpálás.... A másik pedig, hogy egy szakmai külső szem, szinte minden mozgásban talál valami javítanivalót, ami azért minimum elgondolkoztató.
Szóval ha végleg elakadsz, egy "személyi edzés" a leghatékonyabb megoldás! Persze magad is kísérletezgethetsz önállóan, az ár/érték/idő dolgokat mindenkinek magának kell belőnie.

Isildur · http://convict.blog.hu 2011.06.22. 23:20:58

@Darky_: Először is köszönöm a részletes, és kimerítő választ! A teljes elakadás nem fenyeget, ott még azért nem tartok :)
A személyi edzés, bár tudom, hogy egy nagyon jó megoldás lenne, (most) sajnos nem engedhetem meg magamnak. Ugyanakkor mindenképpen megfontolandó a nehézségi szintek szerint történő felosztás, amit javasoltál. Ezen a héten kísérleti jelleggel megpróbálkoztam a GTG-vel, valószínűleg 1-2 hét múlva kipróbálok egy edzéstervet az általad vázolt elvek szerint.

Darky_ · http://powerteam.blog.hu/ 2011.06.23. 07:39:13

@Isildur: Még valami. Ugye ember tervez, emberi szervezet végez. Van amikor kirobbanó erőt érzel magadban és van amikor még nem regenerálódtál kellőképpen az előző edzés után. Esetleg stresszes vagy vagy fáj valamid. Ilyenkor ugye meggondolandó a kemény edzés, mert a vége úgyis kudarc lesz. Tehát ilyenkor a nehéz edzést csúsztatni kell és aznap edző sorozatokat végezni.
Kovács Lacee például úgy lövi be a nehéz napokat, hogy egy marokszorítót használ edzés előtti tesztre. ha sikerül nyomva tartani, akkor jöhet a nehéz edzés, ha nem, nos akkor nem jöhet (amúgy ez is Lakatos Péter féle ajánlás)
www.youtube.com/watch?v=xNN9qyuOtuo&NR=1

trollfész 2011.06.23. 11:35:32

Hello!

Először is szeretnék gratulálni az oldalhoz, hogy ilyen rendszeresen képes vagy vezetni. A fegyencedzéssel kapcsolatban szeretnék feltenni neked néhány kérdést, mert ahogy látom az egyes fórumokban, meg egyéb helyeken a kondis banda leugatja az övükétől eltérő lehetőségeket.

Szóval az lenne a kérdésem, hogy szerinted milyen hatékony ez a rendszer, mondjuk egy olyan embernek, aki konkrétan vékonyabb mint egy fogpiszkáló (tényleg baromi vékony 19 éves, 185cm és 55kg )? Na most ő szeretne kicsit erősödni, mind állóképesség terén, mind erő és izom terén. Ezek mellet még tud és szeret futni és bringázni is...

Na most ez azért fontos, mert kondiba járni utálok, meg nem is akarok, táplálékkiegészítőket szedni nem akarok szintén.

Egyébként mennyi idő alatt lehet látható eredményt elérni, mondjuk a veterán edzésterv használatával? Tehát 2-3 hónap múlva lesznek már komoly, látható eredmények (Nem 10kilós + izomtömegre gondolok, csak hogy egy kis hasizom, meg bicepsz...)

Még egy olyan kérdésem lenne, hogy amikor azt írja, hogy 3x valami akkor az egyes részek között mennyi időt kell hagyni, szinte rögtön egymás után, vagy lehet szünet közöttük? Vagy ezt akár el is lehet osztani a nap különböző pontjaira?

Köszi előre is :)

Isildur · http://convict.blog.hu 2011.06.23. 13:56:45

@trollfész: Köszönöm! Megpróbálok válaszolni a kérdéseidre, bár az elméleti részeket Darky jobban vágja.
Az izomépítés lehetséges, bár lassabban fog menni, mintha a konditermi súlyzós edzést választanád. Bár ha előtte sose edzettél ilyen erőfejlesztő gyakorlatokat, akkor lehet, hogy az elején egy kicsit gyorsabban fogsz fejlődni. A futás és a bringa kardió gyakorlatok, szerintem ha ezt elkezded, akkor egy rövidebb ideig hanyagold, vagy - tudom, hogy jön a nyár - kevesebbet csináld.
Ha a gyakorlatokat úgy írom, hogy pl. 3x15-14-13, akkor 3 sorozatot végzek el egy adott gyakorlatból, először 15, utána 14, majd 13 ismétléssel, közte pedig max. 5 perces szünettel. Ezen a héten pár gyakorlat előtt kint lesz a 'GTG' jelző is, ott a sorozatokat egész napra lebontva kell érteni, és köztük minimum 1 óra szünet van.

trollfész 2011.06.23. 14:24:28

@Isildur: köszi választ
Sóval most azt gondoltam, hogy a veterán edzést választom, tehát het 6 edzés, más-más gyakorlatra koncentrálva.
Arra jutottam, hogy napi 4 edzés jó lenne, úgyis egész nap itthon vagyok. Minden edzés alkalmával 3-4x csinálnám meg a nekem megfelelő szintű gyakorlatot, ugyanis azért nem előröl kezdeném, mert pl. a fekvőtámasznál a teniszlabdásat is simán megcsinálom, tehát a rendes fekvőt, ezért szerintem felesleges lenne a falnál való fekvőtámaszozással bajlódni.

Szóval akkor azt csinálnám, hogy egy adott nap, egy adott gyakorlatból tényleg nagyon sokat megcsinálnék, szépen elosztva a nap különböző pontjain.
Egyébként egy ilyen felállással nyár végére lehet látványos fejlődést elérni? (nem csináltam még előtte hasonlót, viszont sportolni már sportoltam futás-biciklizés, csak ugye ezek nem éppen az izomzatot növelik. Ennek következtében van egy viszonylag jó állóképességem, ám ehhez egy nagyon vékony test társul-> ezt akarom most erőteljesen és gyorsan fejleszteni) Akkor a biciklizést most hagyom nyárra, és ha azt mondod, hogy 3 hónap múlva látványos a fejlődés akkor majd ősztől elkezdek futni újra.

Ez így rendben lenne szerinted? Csak tényleg most az van, hogy iszonyatosan vékony vagyok, tényleg brutális... És most ezek akarnék változtatni, hogy mégiscsak legyen ott valami.

Ha még ezek mellett tudnál nekem egy kicsit az étrendben is tippeket adni, nagyon megköszönném. (Vega vagyok)

Azogh · http://mesterhatos.blog.hu 2011.06.23. 15:57:55

@trollfész: Ha ilyen sokat akarsz edzeni, akkor sokkal kevesebb fog feljönni izomban, mintha 2 naponta csinálnál egy edzést. Ugyanis a szervezetednek regenerálódni kell. És nem az izmok miatt kell az első gyakorlatokkal kezdeni, hanem az izületek megerősítése miatt.

Másrészt meg túl sok izmot ne várj vega kaja mellett, kiegészítő nélkül, az izomzathoz kell a fehérje :D

Én 71kilóról indultam fegyencedzés előtt (184 centis magasság), az első 2 hónap alatt feljött 6,5kiló, 2 naponta 1 edzéssel.

trollfész 2011.06.23. 16:13:42

Jah, értem
És 1 edzés neked miből állt pontosan? vagy hogyan nézett ki? Le tudnád nekem írni?

De tojással meg tejtermékekkel lehet pótolni nem?

trollfész 2011.06.23. 16:20:50

Illetve azt írod, hogy ennyi edzés túl sok. De miért nem lehet minden nap edzeni, ha minden nap más-más területen dolgozok? Tehát mondjuk egyik nap csinálok egy csomó gugolást, a másik nap meg fekvőt, akkor ezeknek nincsen sok közük egymáshoz nem? Legalábbis a könyvből amit kinéztem edzéstervet, aszerint ez jó, csak ott azt írja, hogy napi 3-4 gyakorlatsorozat. De ha ebből többet csinálok, az is rossz már?

Darky_ · http://powerteam.blog.hu/ 2011.06.23. 17:15:46

@trollfész: Nehéz lenne összefoglalni pár szóban ezt az egész folyamatot (mármint az izmosodásét)
"A módszer: intenzív...edzés, nagy súllyal, haladóknak se kell heti 3 edzésnél több, hogy legyen idő regenerálódni. Az izmok az edzés által okozott stimuláció hatására a megfelelő táplálkozással felvett tápanyagoktól fejlődnek, a regeneráció ideje (alvás, adott izomcsoportra alkalmazott megfelelően hosszú edzéspihenő) alatt. Aki ezt nem érti meg, esélytelen ebben a sportban!" Ezt most vagy érted, vagy nem. Ha szkeptikus vagy, akkor mélyedj jobban bele a témába, sokkal jobban átlátod az összefüggéseket, mint itt néhány hozzászólásból.
shop.builder.hu/cikkek.htm4?id=561
Ne riasszon el, hogy elsősorban testépítőknek szánt oldal, mert az univerzum törvényei mindenkire egyformán vonatkoznak. Rád is :)
Vegán nem nagyon fogsz tudni izmot felszedni, legalábbis a Te szinteden biztosan nem (ez nagyon sok tudást és pénzt igényel (táplálékkiegészítők).

A CC amúgy sem izomtömeg növelésre való:
calisthenics.blog.hu/2011/05/26/fegyencedzes_iii_ami_a_konyvbol_kimaradt

Hogy miért kell az elejéről kezdened a gyakorlatokat? CC könyv 307.-308. oldal No Comment.
Légyszi tényleg olvasd el amiket linkeltem, és ha maradt még kérdésed akkor hajrá! ;)

trollfész 2011.06.23. 17:28:44

@Darky_: No, elolvastam és értem. Köszi. (Valahogy ez első olvasásra kimaradt...)
Minden másnap edzek akkor csak, ez egy jó összeállításnak tűink:
Hétfő : -Fekvőtámasz 2 edző sorozat
- Lábemelés 2 edző sorozat

Kedd : pihenés , nincs edzés

Szerda : -Húzódzkodás 2 edző sorozat
-Guggolás 2 edző sorozat

Csütörtök : pihenés , nincs edzés

Péntek : -Fekvőtámasz 2 edző sorozat
-Lábemelés 2 edző sorozat

Szombat : pihenés , nincs edzés

Vasárnap : -Húzódzkodás 2 edző sorozat
-Guggolás 2 edző sorozat

Ezt fogom követni.

Mostmár csak 1 kérdésem van: Akkor nincs is esélyem vegetáriánus életmóddal izmot növelni? (de tojást, meg tejterméket azt eszem. akkor sem?)
Akkor van értelme egyáltalán belekezdeni. Esélyem sincs?? :(

Darky_ · http://powerteam.blog.hu/ 2011.06.23. 17:56:07

@trollfész: Hát ezt így nem jelenteném ki, mindenesetre húsok nélkül az esélyeid minimálisak!
Csak tojásból egy 75 kg-os vega embernek napi 25-35 tojásfehérjét kellene megenni, vagy 4-7 liter tejet meginni (ami túl sok zsír és cukor bevitelével járna, az anyagiakról nem is beszélve).
Értelme természetesen van belekezdeni, mert 1 kg izom is több, mint 0 kg izom, de azt neked is be kell látnod, hogy valamit valamiért. Te lemondasz a húsok káros hatásairól, de egyben az előnyeiről is. Így a lehetséges izomfejlődésedet minimalizálod...ez van!

trollfész 2011.06.23. 17:58:09

@Darky_: Csak azt nem értem, hogy van egy csomó vegetáriánus ember, aki teljesen jó, kigyúrt formában van, és nem szed semmi extra kiegészítőt. Nem minden vegetáriánus csont-sovány azért...
Vagy ez hogy van akkor?

Darky_ · http://powerteam.blog.hu/ 2011.06.23. 18:08:13

@trollfész: Van 1% ilyen ember és van 99% nem ilyen. Ezért is írtam, nem teljesen lehetetlen, csak megfelelő genetika +sok tudás +sok pénz kell hozzá. Az arányok változhatnak, de az összetevők adottak.

trollfész 2011.06.23. 18:13:14

@trollfész: Nah jó, hát ebből nekem egyik sincs meg :) Akkor úgy látszik életem végéig ilyen sovány gyerek maradok. Szopás...

Azért köszi.

fegyenccom · http://fegyenc.com 2011.06.23. 22:28:17

Figyelj, annyira azért nem reménytelen a helyzet.

1) A vegák egy része csak húst nem eszik, de halat igen. Ha Te is ilyen vagy, akkor megvan a megoldás: egyél sok halat, az ugyanúgy teljes értékű fehérjeforrás, mint a húsok

2) Ha halat sem szel, akkor próbálj sok hüvelyest, babot, lencsét enni. Ezek is kitűnő fehérjeforrások. Azért sajnos van velük egy kis baj, a 20 szükséges esszenciális aminósavból a növények csak 16-ot tartalmaznak, így ezzel nem jutsz teljes értékű táplálékhoz.

3) Bár írtad, hogy táplálékkiegészítőket nem szívesen szednél, talán a fehérjeport megpróbálhatod. A jobb minőségűeket tejsavóból készítik, azaz alapvetően nem mesterséges, hanem természetes állati eredetű, de nem hús.

4) Ha nem félsz, hogy 2 hét után utálattal nézel rá, akkor nagyon jó fehérjeforrás a sovány túró. A boltban lehet zsírosat, félzsírosat, és soványat kapni, a soványban alig van zsír, döntő része fehérje, és némi színhidrát. Ideális fehérjeforrás, minden aminosav megvan benne, csak sokkal íztelenebb, mint a zsíros túrók.

trollfész 2011.06.24. 00:20:03

@fegyenccom: Rendben köszi szépen. Most ez a kiegészítős dolog elkezdett valamilyen szinten érdekelni. Viszont ami fontos lenne azaz, hogy tényleg természetes anyagokból legyen, és ne legyen káros mellékhatása, és tényleg éppen annyit csináljon, hogy legyen egy kis izom, meg hogy kicsit növekedjen a testsúly +7-9 kg és ez ugye izomban. Tehát még véletlenül sem kigyúrt állat :)

Tudnál ebben segíteni nekem egy kicsit, vagy linkeket adni?
Egyébként milyen hatékonyak ezek, tehát akár nyár végére már látható eredmények lehetnek? (Az én kategóriámban)

Köszi

trollfész 2011.06.24. 00:21:17

@trollfész: Ugyanis valóban jogos, hogy amit húsból nem kapok meg azt valahogy pótolni kellene... 20-30 tojást meg nyilván nem lehetne megenni...

fegyenccom · http://fegyenc.com 2011.06.24. 16:37:47

@trollfész: A tejsavófehérjék, amint a nevükben is benne van, tejből készülnek, és mint ilyenek, alapvetően természetesek. Magában a termékben a fehérjén túl vannak még édesítőszerek és aromák is, azok részben mesterségesek, de szerintem ennyi belefér.

+7-9 kg-ot izomban nem szedsz össze 2-3 hónap alatt, ebben legyél biztos, kivéve ha nagyon jó a genetikád, és szteroidokat is szedsz. Bár ki tudja, Azogh azt írja, hogy 2 hónap alatt felszedett 6,5kilót. Szerintem átlagember reálisan azzal számolhat, hogy első 1-2 hónapban feljöhet 2-4 kg izom, utána max. havi 1 kg, de fél év után az is belassul. Ez türelemjáték, nem kell mindent azonnal akarni.

trollfész 2011.06.24. 16:44:38

@fegyenccom: 2-4 kg izom, az már elég jó lenne. Mondjuk 3kg annak örülnék.
De hús nélkül is esélyem van rá?
Egyébként mondjuk ez a 3 kg az mennyire látszik egy vékony emberen?

fegyenccom · http://fegyenc.com 2011.06.24. 17:46:10

@trollfész: Igen, elvileg van hús nélkül is esélyed rá, hallal vagy fehérjeporral.

Ilyen hozzáállással viszont nem biztos. Bocs, de az írásaidon azt látom, hogy túl a számok bűvkörében élsz, és túlságosan hirtelen és azonnal akarsz mindent. Ez tipikusan azoknak a hozzáállása, akik mindenen belelkesülnek, aztán meg 1-2 hónap után beleunnak vagy csak úgy, vagy azért, mert nem jön az az eredmény, amit azonnal vártak. De ne legyen nekem igazam!

trollfész 2011.06.24. 17:49:39

@fegyenccom: Nézd, csak tisztában akarok lenni a valós tényekkel, hogy mi hogy is van pontosan.
Egyébként ha látok valami fejlődést akkor nyilván nem fogom abbahagyni, ezért kérdezem, hogy mire számíthatok.

Egyébként köszi!

fegyenccom · http://fegyenc.com 2011.06.24. 18:36:11

@trollfész: Fejlődés mindenképpen lesz, csak nem biztos, hogy olyan gyorsan és olyan látványosan, mint ahogy szeretnéd. Ahogy Darky is írta, nagyon sok tényező függvénye. Lehet, hogy az első 2 hónapban fel tudsz szedni 4 kilót, de az is, hogy csak 1-et. Az a lényeg, hogy ilyenkor sem szabad csüggedni, és abbahagyni. Egyébként meg: Hajrá! :))))

trollfész 2011.06.24. 18:42:10

@fegyenccom: Köszönöm! Ha van még valami tipped, vagy tanácsod, örömmel várom :)

Darky_ · http://powerteam.blog.hu/ 2011.06.24. 21:42:07

@trollfész: Nekem még mindig ugyanaz a tippem, mint tegnap.
Olvasd el az általam linkelt cikket, több oldalon keresztül le van benne írva minden, amit erről a témáról tudni szeretnél.
Ezen felül a táplálékkiegészítő vonalon ne fehérjében gondolkozz, hanem valami tömegnövelőben. A korodnál és a táplálkozásodnál fogva szvsz ebből hozhatsz ki eredményeket.
Pár szóban úgy foglalnám össze, hogy egyél sokat, edz keményen és pihenj rendesen! Jah, és ne felejtsd ki az olvasást ;)

trollfész 2011.06.24. 21:52:15

@Darky_: Azokat mind átolvastam. Köszi, hasznosak voltak egyébként.

De amit leírtak aszerint nekem a fehérje kéne nem?
Csak mert kajából simán tudom hozni a rengeteg szénhidrátot.
Ugyanis ha edzek utána fehérje, meg szőlőcukor (és elvileg ez is szénhidrát). Fehérje egyébként napi 3x menne.
Ez így nem lenne jó?

Darky_ · http://powerteam.blog.hu/ 2011.06.24. 22:06:06

@trollfész: De igen, jó lehet, de:
1. Ez nem testépítő fórum, hanem egy CC blog
2. Senki nem tudja pontosan, hogy milyen a genetikád, mennyit eszel pontosan és miből.
3. A már említett oldalon komplett tápanyag kalkulátort is találsz.
4. A már említett oldalon azt írják, hogy kezdőknek tömegnövelő kell(!), fehérje csak szálkásításkor javasolt. Ez azért is így van amúgy, mert -írásod szerint- nehezen fejlődő típus vagy. Olvasd el még egyszer, hátha félreértelmeztél valamit ;)
5. Kezdj el edzeni, pihenni, kajálni, aztán majd meglátod a tested hogyan reagál. Senki nem fog neked tudni ennél hasznosabb tanácsokat adni!!
6. ha ennek ellenére nem fejlődsz, és mindent betartottál, akkor van értelme a további kérdéseknek
7. Innentől ez már csak szócséplés....kezdj bele az érdemi munkába! Azt hiszem kimerítettük eléggé ezt a témát...

Darky_ · http://powerteam.blog.hu/ 2011.06.28. 13:13:10

@trollfész: Találtam Neked konkrét táplálkozási tervet a vegetáriánus testépítéshez:
shop.builder.hu/cikkek.htm4?id=683
Hajrá! :)

garrotter · http://www.garrotter.hu 2011.06.29. 19:05:39

Ha minden feltétel adott:
www.tesztoszteron.hu/emagazin_05_114_Hollywoodi_izom.php

Egyébként döntsd el, hogy mit szeretnél elérni és annak megfelelő edzéstípust válassz magadnak. Az izomnövelésre inkább a súlyzós edzések valók. Sok kitartást az edzésekhez, én is szeretnék plusz 10 kg izmot, de tudom, hogy az árát nem fogom megfizetni :).

garrotter · http://www.garrotter.hu 2011.06.29. 19:06:15

@Darky_: Köszi a linket, ez nekem is hasznos olvasmány.
süti beállítások módosítása