HTML

Miről van szó?

Tréning a Fegyencedzés című Paul Wade-kötet rendszere szerint. Kezdési dátum: 2011. január 18.

Bevezető
Az edzésmódszer
A gyakorlatok

A dolgok jelenlegi állása:

1. Fekvőtámasz: lépcsőn 1 kézzel, negyedik lépcsőfok, 60 cm - 8/10
2. Guggolás: egylábas guggolás - 10/10
3. Húzódzkodás: egyik kézzel a rudat, másik kézzel a törülközőt fogom 25 centire a rúdtól (kb. 120 cm-nél lesz a mesterlépés) - 7/10
5. Híd: utolsó szint, de 39 cm magasan - 9/10
6. Kézállásos fekvő: kétkezes, fél fekvőtámasz - 4/10

7.1. Fekvőtámasz ujjbegyeken: teljes fekvőtámasz - 5/10
7.2. Függeszkedés: egyik kéz a rúdon, másik a törülközőn - 3/8
8.1. Vádli: egylábas, talajról, nyújtott lábbal - 4/8
8.2. Zászló: átkulcs. lógás - 1/16
9. Nyak: rávezető gyak. - 1/2

Facebook

Utolsó kommentek

Címkék

Két rossz beidegződés, ami akadályoz

2012.07.14. 16:00 Isildur

Ezt a posztot igazából holnapra terveztem csak, de a vázlatot már ma megjelenítette, pedig beállítottam a vasárnapot :D

Nagyon régóta szemben állok már 2 olyan problémával is, amelyet nemrég sikerült csak tudatosan felfedeznem. Ezek általában előjönnek, néha nem, de mentálisan mindenképpen gátolnak az edzéseken. Itt most csupán a saját tapasztalataimat fogom leírni, szóval ha valakinek nincsenek meg ezek a problémák, az annál jobb.

1. A maximális ismétlésszámra való törekvés

Amikor nekikezdek egy edzésnek, akkor néha az lebeg a szemem előtt, hogy minél több ismétlést meg kellene csinálni, gyakorlatilag annyit, amennyire szabályosan képes vagyok. Ez főleg az utóbbi két hétben, valamint tavaly az év első felében volt meg, amikor még nem osztottam fel nehézségi szintek szerint az edzéseket. Ezáltal megszűnik a 'tegyél erőt a bankba' alapelv, ami a szerző szerint az egyik legfontosabb dolog az edzés elméletében. Amikor nehézségi szintek szerint csináltam az edzéseket, néha akkor is megvolt, és általában a közepesen nehéz, vagy a közepes edzéseken 'szedtem elő'.

2. Nem tudok annyi ismétlést csinálni, mint legutóbb

Ez tulajdonképpen az előző pontból következik, de csak a fekvőtámasznál, és a húzódzkodásnál jelentkezik. Akkor viszont szinte mindig. Egyszerűen arról van szó, hogy amikor egy fekvőtámasz- vagy húzódzkodóedzéshez érek, akkor attól kezdek el félni, hogy nem fogok tudni annyi ismétlést elvégezni, mint a legutóbbi edzés során. Ezt szerintem a már említett 'tegyél erőt a bankba' elv alapján lehetne megszüntetni, csak akkor meg attól félek, hogy az - amúgy elég rövid - edzéseken nem lenne meg a kellő intenzitás.

Mindkét probléma gyökere lehet ugyanakkor az is, hogy az én versenyszellemem túl erős, és nem viselem túl jól a vereséget, nem tudom. Viszont rövid időn belül mindenképpen ki kell irtanom őket, mert semmi hasznosat nem tesznek.

Szólj hozzá!

Címkék: egyéb

A bejegyzés trackback címe:

https://convict.blog.hu/api/trackback/id/tr804654009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása